איך צלילי רקע עוזרים להתמקד בעבודה?
אני כותבת את הפוסט הזה כשברקע קולות של מדורה וגלים על שפת הים, וגם קצת רוח.
זה מרגיע, זה ממקד, זה נעים ברקע, ולא הייתי צריכה לצאת מהבית בשביל זה.
אם צלילי רקע עוזרים לכם להירגע ולהתמקד, מומלץ להשתמש באתרים ואפליקציות לעיצוב צלילי רקע לרגיעה ולעבודה מפוקסת ויצירתית.
איך צלילי רקע עוזרים לריכוז?
צלילי רקע יכולים ליצור אווירה שעוזרת לריכוז בעבודה ובלימודים או באופן כללי משרה רוגע ויכולה לעזור להוריד מתחים ולנוח.
כשעובדים או לומדים בחלל עם אנשים אחרים, יהיו באופן בלתי נמנע רעשי רקע שיפריעו לריכוז. אפשר לשים אוזניות ולשמוע מוזיקה, אבל זה גם יכול ליצור עוד הסחת דעת. הפתרון של צלילי רקע מיועד בדיוק לזמנים האלה שבהם צריך להתנתק מהסחות דעת ולהתמקד.
גם כשעובדים או לומדים בחדר נפרד ושקט, צלילי רקע יכולים לעזור לפרודוקטיביות.
מחקר אקדמי הראה שצלילי רקע ברמה מתונה יכולים לסייע ליצירתיות. רעשים חזקים יותר, לעומת זאת, עלולים לפגוע ביצירתיות. מחקר אחר הראה שצלילי רקע תרמו למיומנות קבלת ההחלטות אצל הנבדקים.
בשנים האחרונות האינטרנט התמלא באתרים שמציעים צלילי רקע כמו קולות מן הטבע, רעש לבן, קולות של בית קפה, קולות של חורף ועוד אינסוף אפשרויות.
רעשי רקע במקום העבודה או בבית יכולים להיות חזקים ובלתי צפויים, אבל אתרים לבחירת צלילי רקע נותנים לנו הרבה יותר שליטה: כשאנחנו בוחרים לעצמנו צלילי רקע שמתאימים לנו, הם קבועים, חוזרים על עצמם וצפויים, וזה תורם להרגשה של רוגע ועוזר לנו להיכנס לפוקוס.
המבחר הזה של צלילי רקע מועיל לניהול זמן נכון, כי כל אמצעי שתורם לריכוז בעידן של עומס מקדם אותנו לקראת המטרה הנכספת – ביצוע יותר נינוח של המשימות שלנו.
איפה למצוא צלילי רקע לעבודה ממוקדת?
יש הרבה מאוד מקומות אונליין שמציעים צלילי רקע מכל הסוגים, ולרוב אפשר גם לשלוט בתמהיל המדויק של הצלילים השונים וגם בווליום של כל צליל.
ריכזתי כאן כמה מהמקומות המובילים למציאת צלילי רקע.
אפליקציות ואתרים לצלילי רקע
רשימות השמעה מוכנות של צלילי רקע לריכוז
יש מבחר ענק של צלילי רקע ומוזיקה מרגיעה ביוטיוב, ספוטיפיי ואפליקציות אחרות. מומלץ לחפש פלייליסטים מוכנים ולבחור מתוכם מה שהכי מתאים לכם.
הכנתי פלייליסט של מוזיקה מרגיעה וצלילי רקע לריכוז כאן
מתי כדאי להשתמש בצלילי רקע?
באופן כללי אפשר להשתמש בצלילי רקע בכל מצב שבו אתם מרגישים צורך ליצור אווירה יותר רגועה או נעימה ובמיוחד כשצריך להתרכז.
הנה כמה דוגמאות למצבים שבהם כדאי להשתמש בצלילי רקע:
- לעבודה במשרד – כשיש יותר מדי רעשי רקע במשרד, הסחות דעת כמו שיחות טלפון או התראות למיניהן, שיחות של אנשים במסדרון וכדומה – כדאי להשתמש בצלילי רקע כדי להירגע ולהתרכז בעבודה.
- לעבודה מהבית – כשעובדים מהבית לפעמים יש רעשי רקע והפרעות של אנשים אחרים בבית וצלילי רקע יעזרו להתנתק מהם ולהתרכז בעבודה. גם כשאין עוד רעשים בבית, צלילי הרקע עוזרים לעבודה יותר ממוקדת ופרודוקטיבית.
- ללימודים – צלילי רקע עוזרים להתרכז בחומר הלימוד, להתמיד לאורך זמן, ולהתעלם מהסחות דעת. זה חשוב במיוחד ברגעים קריטיים לפני דדליין או כשלומדים למבחן.
- לפני השינה – צלילי רקע מתאימים יכולים לעזור לכם להירגע לפני השינה. אם יש רעשים מחוץ לבית כמו מכוניות או שכנים שמדברים, זו דרך להתגבר על ההפרעות האלה. המיקוד בצלילי הרקע יכול לעזור גם אם המחשבות נודדות ולא נותנות לכם להירדם.
- לאווירה נעימה בבית – צלילי רקע יכולים ליצור בקלות אווירה נעימה בבית. זה מתאים במיוחד כשלא רוצים שהבית יהיה שקט לגמרי, אבל גם לא רוצים להפעיל טלוויזיה שיוצרת רעשים שלא בשליטתנו ושנועדו למשוך תשומת לב.
- בנסיעות – במכונית, בתחבורה ציבורית או בטיסות, צלילי הרקע עונים על הצורך ליצור אווירה רגועה בסביבה רועשת או עמוסה.
איך לעצב צלילי רקע לשיפור הריכוז בעבודה?
הדרך הכי טובה למצוא איזה רעשי רקע עובדים בשבילכם היא כמובן ניסוי וטעייה.
נסו קולות של מים, ציפורים, רעמים, מאוורר, מדורה, רוח, יער, רעש לבן, רעש של בית קפה וכן הלאה. כוונו את הווליום של כל אחד מהם כדי למצוא את המינון האידיאלי. יתכן שתרצו לעבוד עם צלילי רקע בווליום חרישי.
שימו לב שלמשימות שונות יתכן שתרצו צלילים שונים ברקע.
למשל,משימות מעיקות במיוחד שמועדות לדחיינות, אולי ידרשו צלילים שונים ואווירה שונה ממשימות אחרות שבאות יותר בקלות ומכניסות אתכם למצב של עבודה עמוקה.
כדאי גם לשים לב איזה צלילים מתאימים לכם בחלקים שונים של היום, למשל, לפני השינה אפשר לשים ברקע צלילים יותר רגועים.
אפשר להשתמש גם במוזיקה ליצירת האווירה הנכונה כמובן, אבל מוזיקה מעוררת טווח רחב יותר של רגשות, אסוציאציות וזיכרונות, לעומת צלילים יותר מופשטים, ולכן לא תמיד מתאימה לריכוז או לרגיעה.
בכל זאת כדאי לנסות להתרכז בעבודה ובלימודים גם בעזרת מוזיקה מתאימה. מומלץ לנסות לשים ברקע מוזיקה אינסטרומנטלית ולראות את ההשפעה. מוזיקה אינסטרומנטלית יוצרת פחות הסחות דעת כי אין צורך להקשיב למילים.
יכול להיות גם שתגלו שכל הצלילים האלה לא עושים לכם חשק לעבוד או ללמוד ושמה שעדיף לכם זה שקט מוחלט עם אטמי אוזניים או אוזניות מבטלות רעשים.
אפשר תמיד גם להתחיל בסשן של ריכוז עם צלילי רקע ולכבות אותם בשלב מסוים אם כבר אין בהם צורך.
מכירים עוד אתרים של צלילי רקע? שתפו אותם בתגובות.