בסדרה של ראיונות קצרים אני שואלת אנשים מתחומים שונים איזה טיפים לניהול זמן עובדים בשבילם ומה היו רוצים לשפר בתחום.
הפעם הבמה היא של שיר אלוני, שבחרתי לראיין כי היא אישה שעסוקה בלא מעט פרוייקטים במקביל, מתקדמת יפה בכולם, ומצליחה לשמור על חיים מאוזנים תוך כדי.
כמה מלים על עצמך
"המילה מוזיקה די מגדירה כיום את רוב הדברים שאני עושה אבל יוצא לי ליצור בעוד תחומים שאינם מוזיקה, או תחומים שנושקים למוזיקה. אז יצירה זו אולי מילה יותר מדויקת."
טיפ ניהול זמן שעובד בשבילך
"קודם כל אני מאוד מאמינה בלהוריד מהראש את כל המחשבות על דברים שצריך לעשות ולתת לנייר לסחוב אותם במקומי.
אני קוראת לזה קציר ומשתדלת מדי כמה ימים לרענן את הקציר, ממיינת את המשימות לדברים שאני יכולה להספיק היום, מחשבות לדברים עתידיים ומטרות גדולות יותר שפירקתי למשימות קטנות וכל יום אני יכולה לקחת משימה קטנה מתוך המטרה הגדולה כדי להתקדם.
אז הטיפ בקיצור הוא לעשות רשימה ולמחוק את מה שסיימתי.
טיפ נוסף, להשתמש בקובץ וורד של גוגל דרייב עוזר לי יותר מכתיבה ביומן, אני כותבת הכל בקובץ הזה גם פגישות עתידיות, וזה איתי בכל מחשב וגם באייפון.
מאוד נוח, אקולוגי ולא הולך לאיבוד כמו פתקים או מחברות."
מה היית רוצה ללמוד או לשפר בתחום הזה?
"עכשיו אני באתגר ליישום בחיי – לקבל באהבה את הרגעים שהם לכאורה לא יעילים, לאהוב את עצמי גם בימים שאני לא עוקבת אחרי המשימות כי אני לא רובוט, ויותר מזה – המון פעמים ההתקדמויות הכי גדולות שלי קרו כשרק חשבתי קצת על הדברים ושחררתי את זה.
פתאום הדבר התגשם. או שדווקא בימים שאני לא עוקבת אחרי המשימות אני עושה דברים שמקדמים אותי גם בלי זה.
פשוט כי אני בשוונג ומשהו מוביל אותי למשהו אחר. אז אני יכולה למצוא את עצמי מתכננת יום של עבודה על המוזיקה שלי, בכלל להעביר יום בהאזנה לתקליטים שדיוויד בואי אהב, לנהל שיחת נפש דומעת עם החבר שלי על ניהול זמן והקושי להיות ממושמעת עם עצמי ואז לקבל הזמנה לריאיון על יכולותיי המרשימות בניהול זמן.
אז אולי עוד הערונת אחרונה: היו לי שיחות עם אנשים שאני מעריצה מתעשיית המוזיקה המקומית בניסיון להבין מהם מה ההרגלים שלהם ביום יום שמביאים אותם להצלחה.
הם אמרו לי פחות או יותר דברים שאני עושה גם ככה – רשימות, זמן מנוחה ולמידה ובתכל׳ס אפילו מאורות גדולים שכמותם נאבקים לפעמים בתחושה שהם לא מספיקים כלום או לא יעילים, כשההפך המוחלט הוא הנכון וההספקים שלהם מדהימים. הכל בעיני המתבונן."