אחת הדרכים הכי יעילות ללמוד דברים חדשים היא דרך האוזניים.
פודקסטים הפכו לטרנד ענק בעולם במיוחד בשנים האחרונות, ויש לזה סיבות טובות.
בזמן שקריאה דורשת ריכוז רק בדבר אחד, פודקסטים אפשר לשמוע תוך כדי נסיעות, סידורים או ספונג'ה.
זה מתקשר גם לעובדה שהיום אנחנו פחות קוראים ויותר מרפרפים. מה שלאו דווקא נקלט בקריאה מרפרפת, אפשר לקלוט ולפעמים גם להטמיע בשמיעה.
תחום הפודקסטים בעברית עדיין מתפתח, אז אקדיש לו פוסט מיוחד בעתיד כשיתפתח יותר. באנגלית לעומת זאת, הכמות והמבחר הם עצומים. כל כך עצומים שלפעמים זה בא על חשבון האיכות.
כדי לנווט בים הפודקסטים שיוצאים כל יום וכל שעה, בחרתי להמליץ כאן על שלושה פודקסטים פופולריים במיוחד. הם נותנים שיטות, עצות והשראה לשיפור החיים. כל אחד מהם עושה את זה בדרך קצת שונה.
Happier with Gretchen Rubin
פודקסט זוכה פרסים של גרטשן רובין. היא הפכה למובילה בתחום של פסיכולוגיה חיובית שמונגשת בצורה שימושית, בזכות הספרים שלה על אושר ובמיוחד על בנית הרגלים לשיפור החיים.
לרובין יש סיפור מעניין: היא היתה עורכת דין שהחליטה שהיא בעצם רוצה לכתוב ספרים, התחילה לחקור את תחום האושר והפכה למומחית בנושא.
הפודקסט השבועי שלה ממשיך באותו כיוון של הספרים שלה – שיחות על אושר בחיי היום היום, בעבודה, במשפחה ובמבחר סיטואציות חברתיות. נוסף לפרקים הרגילים יש לה גם פרקים קצרצרים של 2 דקות עם תובנות מהירות ומקוריות. היא תמיד מדברת בגובה העיניים ויודעת איך לפשט רעיונות גדולים.
The School of Greatness
פודקסט מעורר השראה של לואיס האוז. רוב הפרקים הם ראיונות עם אנשים שעשו דברים מרשימים בחייהם ושיש להם תובנות על החיים. הוא מראיין מאוד נעים שנותן לאנשים לדבר ונשמע שהוא באמת מתעניין במרואיינים שלו.
יש לו גם פרקים קצרצרים של 5-10 דקות שנועדו לתת זריקת העצמה מהירה. גם המאזינים הציניים ביותר עשויים להתמכר.
האוז גם הוא בחור עם סיפור חיים מעניין, שהוא מספר מדי פעם בפודקסט. הוא היה ספורטאי מקצועי שנאלץ לפרוש אחרי פציעה ולחשב מסלול מחדש.
בתקופה שבה לא היה לו כסף לשכר דירה והוא חיפש דרכים לשנות את החיים, הוא הגה את הרעיון לפודקסט שבו הוא מראיין אנשים מצליחים. כיום הוא אחד האנשים הפופולריים ביותר בתחום.
The One You Feed
פודקסט שחוקר את השאלה "מה נותן ערך לחיים", והנימה שלו לפעמים קצת יותר כבדה משל הקודמים. גם הפודקסט הזה מבוסס על ראיונות, כשכל פרק מוקדש לראיון אחר.
מאחר שהוא עוסק בשאלה כל כך רחבה, גם המרואיינים באים ממגוון גדול של תחומים: פסיכולוגים, פילוסופים, עיתונאים, סופרים, אנשי דת, מרצים ועוד.
השם של הפודקסט לקוח ממשל שמסופר בתחילת כל פרק: סבתא מספרת לנכדתה שיש שני זאבים שחיים בתוכנו, והם במלחמה מתמדת זה מול זה. אחד מהם הוא הזאב הטוב. הוא מייצג דברים כמו טוב לב, אומץ ואהבה. הזאב השני הוא הזאב הרע, שמייצג דברים כמו תאוות בצע, שנאה ופחד.
הנכדה עוצרת לחשוב על זה לרגע, ואז שואלת את סבתה: מי מהם מנצח?
והסבתא עונה לה: הזאב שאת מאכילה.